Information om arkivsajten om L.O. Smith

Sidornas innehåll bygger på det historiska arkivet om en av Sveriges största affärsmän som finns, deponerat på Centrum för Näringslivshistoria. Arkivet består av över hundratals meter med handlingar, hundratusentals bilder, filmer, ljudfiler, trycksaker, marknadsföringsmaterial, tidningar och andra dokument. Allt är insamlat, ordnat och förtecknat av arkivarier vid Centrum för Näringslivshistoria.

Om du vill läsa mer om LO Smith rekommenderas:

  • Pelle Berglunds: Kung Brännvin
  • Torgny Lindgrens: Brännvinsfursten
  • LO Smith: Brännvinskung och socialreformator
  • Carlshamn Punsch, en krönika
  • Carlshamniana 1992 (av Föreningen Karlsahmans Museum), sid 91-125
  • Carlshamniana 1994 (av Föreningen Karlsahmans Museum), sid 95-147

Bilder och filmer:
Pernod Ricard och respektive upphovsrättsinnehavare
Vi har arbetat för att finna rätt upphovsrättsinnehavare till samtliga använda fotografier och andra medier. Om någon trots detta anser sig ha blivit kränkt i sin upphovsrätt ber vi er att kontakta Centrum för Näringslivshistoria.

Copyright: Centrum för Näringslivshistoria och Pernod Ricard.

Användning

Verksamma inom Pernod Ricard får i arbetet använda material från denna webbplats. Undantaget är material, t.ex. bilder, som inte tillhör Centrum för Näringslivshistoria. För ytterligare information kontakta Centrum för Näringslivshistoria.

Den som inte arbetar inom Pernod Ricard och vill använda något av materialet på webbplatsen i kommersiellt och/eller annat publikt syfte, måste först kontakta Centrum för Näringslivshistoria för tillstånd.

Centrum för Näringslivshistoria
Grindstuvägen 48–50
167 33 Bromma
Tel vx: 08-634 99 00
E-post: info@naringslivshistoria.se eller
www.naringslivshistoria.se