Absolut Vodka får ny produktionsdirektör

Sveriges största livsmedelsexport Absolut Vodka får en ny produktionsdirektör i Billy King. Det här sker i samband med att den svenska organisationen får ett utökat ansvar.

Billy King

I rollen som produktionsdirektör för Absolut Vodka kommer Billy King ansvara för produktion och drift i destilleriet i Nöbbelöv och anläggningarna i Åhus, där sprit har tappats i över hundra år. Här produceras dagligen omkring 700.000 flaskor vodka, som tillverkas av vete från över 300 skånska gårdar.

– Det är en stor ära att få ta över ansvaret för driften av ett av världens mest hållbara destillerier och att fortsätta Absoluts arbete med bland annat energieffektivisering, hållbart jordbruk och cirkulär produktion, säger Billy King.

Utökat ansvar för svenska organisationen

Bakgrunden till chefsbytet på Absolut Vodka är det framgångsrika arbete som bedrivits av den svenska organisationen inom Pernod Ricard, vilket innebär att man sedan november har fått ett utökat ansvar. Den tidigare produktionsdirektören för Absolut Vodka, Anna Schreil, utsågs i samband med det till produktionsdirektör med ett övergripande ansvar för koncernens produktionsanläggningar i Sverige, Finland, Japan, Tyskland och Mexiko, likväl som relationer med ett antal produktionspartners. Utöver Absolut Vodka omfattar det ginvarumärken som tyska Monkey 47 och japanska Ki No Bi samt mexikanska Altos tequila.

– Jag är övertygad om att Billy har allt som krävs för att Absolut ska lyckas behålla ledartröjan som en av världens mest moderna och framåtsträvande vodkatillverkare. Han har en gedigen erfarenhet av produktion och hållbarhet inom branschen. Jag ser fram emot att få jobba ännu närmre Billy, säger Anna Schreil.

Billy King har över 20 års erfarenhet i spritbranschen, varav de tio senaste åren inom The Absolut Group. I sin senaste roll, som Director Technical and Sustainable Performance för varumärkena Malibu och Kahlúa, har han arbetat nära ledningen och produktionsteamet på Absolut Vodka. Som produktionsdirektör kommer Billy King utgå från Absoluts lokaler i Åhus.

– Den gemenskap som finns här i Skåne kring en av världens mest älskade och ikoniska produkter har jag alltid imponerats av. Jag är mycket stolt över att få bli en del av det, säger Billy King.

Om The Absolut Group

The Absolut Group har det globala ansvaret för produktion, förpackningsutveckling, innovation och strategisk marknadsföring för ikoniska och prisbelönta spritvarumärken såsom Absolut Vodka, Malibu, Kahlúa och Beefeater. I produktportföljen ingår även agavesprit som Altos tequila och hantverksgin som Monkey 47.

Vi har ett långsiktigt åtagande inom hållbarhet och ansvarsfull konsumtion, som omfattar samhälle, miljö, konsument och medarbetare. The Absolut Group ingår i Pernod Ricard, en världsledande koncern inom sprit- och vinindustrin. Huvudkontoret för The Absolut Group ligger i Stockholm.