Besökscentret Absolut Home stänger för allmänheten

Efter drygt fem år stänger Absolut sitt besökscenter Absolut Home i Åhus för allmänheten. Byggnaden och platsen där restaurangen, baren, butiken och de guidade visningarna har huserat kommer istället att fungera som en intern utbildnings- och mötesanläggning för Absolut.

Platsen där Absolut Home är beläget är en mycket attraktiv destination under sommarmånaderna. Däremot har antalet besökare under lågsäsong varit för lågt för att kunna upprätthålla ett besökscentrum av den ambition och storlek som Absolut har velat erbjuda, året runt. 

Absolut Home öppnade i augusti 2018 för att på ett engagerande sätt visa upp hur Absolut tillverkas och vad varumärket står för, på plats i Åhus. Besökare har kunnat ta del av den lokala maten, provningar och guidade turer. Besökscentret har på så vis bidragit till att ge en minnesvärd upplevelse som även uppmärksammats internationellt, exempelvis med utmärkelsen ”World’s Leading Vodka Distillery Tour”. 

– Vi är stolta över den upplevelse och den enastående gästfrihet som teamet bakom Absolut Home har erbjudit. Därför är det förstås ledsamt att behöva upphöra med den publika verksamheten, säger Anna Schreil.

Sista dag Absolut Home håller öppet blir den 23 mars 2024.

Om The Absolut Group

The Absolut Group har det globala ansvaret för produktion, förpackningsutveckling, innovation och strategisk marknadsföring för ikoniska och prisbelönta spritvarumärken såsom Absolut Vodka, Malibu, Kahlúa och Beefeater. I produktportföljen ingår även agavesprit som Altos tequila och hantverksgin som Monkey 47.

Vi har ett långsiktigt åtagande inom hållbarhet och ansvarsfull konsumtion, som omfattar samhälle, miljö, konsument och medarbetare. The Absolut Group ingår i Pernod Ricard, en världsledande koncern inom sprit- och vinindustrin. Huvudkontoret för The Absolut Group ligger i Stockholm.